Julies knækbrød med tang

Julies knækbrød med tang

Julies knækbrød med tang

Ingredienser

1,5 dl havregryn
1,5 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2 tsk. salt
2,5 dl mel
1 strøget tsk. bagepulver
4 spsk blandet, finthakket tang
2 dl vand
2 spsk smagsneutral olie

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°C.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt herefter vand og olie og rør det til en jævn masse med en håndmikser. Dejen skal være klistret.

Del dejen i to og placer den ene halvdel på et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå og rul massen ud mellem de to stykker bagepapir. Massen skal være så tynd som mulig.

Skær massen ud i firkanter oven på det øverste lag bagepapir med en kniv eller et pizzahjul. Firkanterne skal bare markeres og der skal således ikke skæres igennem bagepapiret. Fjern herefter det øverste stykke bagepapir og placer herefter dejen på en bageplade.

Gentag proceduren med den anden halvdel af dejen.

Knækbrødet bages i ovnen i 15-20 minutter til det er gyldent.

Lad knækbrødet køle af på en rist. Efter et par minutter kan knækbrødet brækkes fra hinanden.



  • Tang – Grøntsager fra havet

    Ole G. Mouritsen
    Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
    ISBN 978-87-17-04055-7 (2009)
    Pris: 299,00 kr, inkl. moms
    304 sider. Halvbind
    Ca. 200 illustrationer og oiginaltegninger

    Køb bogen online hos Arnold Busck