Tang. Grøntsager fra havet kombinerer på en hidtil uset måde madlavning og gastronomi med populærvidenskab, kulturhistorie, teknologi og information om sundhed og ernæring. Bogen om tang som fødevare er autoritativ og i sit omfang, udstyr og komposition den eneste bog af sin art, også internationalt.
Blad i bogen
Bogens indholdsfortegnelse
Prøvesider
Brochure om bogen
Særligt udstyr
- 16 fortællinger og rejsebeskrivelser om tang fra hele verden
- 56 opskrifter på retter med tang for dagligdagens køkken: krydderi, supper, salater, omelet, fiske- og grøntsagsretter, sushi, ost, brød, pasta, tærter, desserter, kager, te, drinks, chokolade og slik
- 8 originale, nye gastronomiske specialiteter med tang fremstillet af restauratør og køkkenchef Jakob Mielcke og ledsaget af kunstfotos af Claes Bech-Poulsen
- Omfattende faktaafsnit med leksikon, ordforklaringer og ernæringstabeller
Personerne bag bogen
*Ole G. Mouritsen er dr. scient. og professor i biofysik. Han er medlem af
Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, Akademiet for de Tekniske
Videnskaber og Det Danske Gastronomiske Akademi. Han har blandt andet
udgivet bogen Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed i 2006.
*Jonas Drotner Mouritsen er designer og arbejder i sit firma Chromascope med grafisk design, animation og filmproduktion.
*Jakob Mielcke er køkkenchef og medejer af Restaurant Mielcke & Hurtigkarl.
Han blev i 2009 udpeget af Phaidon som én af verdens 100 mest talentfulde kokke.