Om Bogen

Tang. Grøntsager fra havet kombinerer på en hidtil uset måde madlavning og gastronomi med populærvidenskab, kulturhistorie, teknologi og information om sundhed og ernæring. Bogen om tang som fødevare er autoritativ og i sit omfang, udstyr og komposition den eneste bog af sin art, også internationalt.

Blad i bogen
Bogens indholdsfortegnelse
Prøvesider
Brochure om bogen

Særligt udstyr

  • 16 fortællinger og rejsebeskrivelser om tang fra hele verden
  • 56 opskrifter på retter med tang for dagligdagens køkken: krydderi, supper, salater, omelet, fiske- og grøntsagsretter, sushi, ost, brød, pasta, tærter, desserter, kager, te, drinks, chokolade og slik
  • 8 originale, nye gastronomiske specialiteter med tang fremstillet af restauratør og køkkenchef Jakob Mielcke og ledsaget af kunstfotos af Claes Bech-Poulsen
  • Omfattende faktaafsnit med leksikon, ordforklaringer og ernæringstabeller

Personerne bag bogen

*Ole G. Mouritsen er dr. scient. og professor i biofysik. Han er medlem af
Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, Akademiet for de Tekniske
Videnskaber og Det Danske Gastronomiske Akademi. Han har blandt andet
udgivet bogen Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed i 2006.
*Jonas Drotner Mouritsen er designer og arbejder i sit firma Chromascope med grafisk design, animation og filmproduktion.
*Jakob Mielcke er køkkenchef og medejer af Restaurant Mielcke & Hurtigkarl.
Han blev i 2009 udpeget af Phaidon som én af verdens 100 mest talentfulde kokke.



  • Tang – Grøntsager fra havet

    Ole G. Mouritsen
    Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
    ISBN 978-87-17-04055-7 (2009)
    Pris: 299,00 kr, inkl. moms
    304 sider. Halvbind
    Ca. 200 illustrationer og oiginaltegninger

    Køb bogen online hos Arnold Busck