Hørfrøbrød med tang

 

Der laves en blanding på 10 g af lige mængder finthakket tørret søl, søsalat og vingetang. En dej fremstilles af ½ liter koldt vand, 60 g hørfrø,  30 g solsikkefrø, 30 g græskarkerner, 60 g grove havregryn, tangblandingen, ½ pakke gær, ½ spsk salt og 500 g mel. Dejen tildækkes i et fad og står et koldt sted og hæver i 15-20 timer.  Dejen lægges på et klæde oven på et lag fuldkornsmel, foldes sammen og overdrysses med rigeligt fuldkornsmel. En støbejernsgryde sættes i en ovn og varmes op til 250 grader. Dejen lægges i gryden med låg på, og brødet bages i ca. 40 min, de sidste 10 min uden låg, så skorpen bliver brun.



  • Tang – Grøntsager fra havet

    Ole G. Mouritsen
    Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
    ISBN 978-87-17-04055-7 (2009)
    Pris: 299,00 kr, inkl. moms
    304 sider. Halvbind
    Ca. 200 illustrationer og oiginaltegninger

    Køb bogen online hos Arnold Busck