Temaaften om sushi og tang

Nexø Sushi inviterer i samarbejde med LAG-Bornholm og Regional Madkultur til en tema-aften om ”Sushi – Lidenskab og Videnskab” fredag d. 11. september kl. 19.00 til ca. 21.00 i Gudhjem Mølle

Aftenen byder på et spændende foredrag om sushi og tang, ledsaget af forskellige smagsprøver på begge dele. ”Vi har inviteret Ole G. Mouritsen til at komme og fortælle om sushi, og brugen af tang i mad, som jo er den ingrediens i sushi, der adskiller sig mest fra det vi normalt spiser. Ole G. Mouritsen er professor i biofysik ved Syddansk Universitet og interesserer sig bl.a. for historien og videnskaben bag japansk mad, og han er forfatter til bøgerne ”Sushi – lidenskab, videnskab & sundhed” og ”Tang, Grøntsager fra havet.” Læs mere om hans bøger på www.sushibog.dk og www.tangbog.dk

Udover foredrag servers der både sushi og andre specialiteter med tang.”Vi vil gerne være med til at reklamere lidt for tangens egenskaber som fødevare. I Asien er tang en vigtig ernæringskilde, men det er en overset ingrediens i den vestlige verdens køkkener, selvom det både er meget sundt og velsmagende, og kan anvendes på rigtig mange måder. Til sushi bruges plader af noritang, som er en rødalge, der dyrkes i Asien, men tang behøver slet ikke være så eksotisk, for vi kan sagtens spise af den tang som vokser i danske farvande og rundt om Bornholm”, fortæller Marianne Aarup fra Nexø Sushi. 

”Nogle rynker nok på næsen ved tanken om at spise tang, fordi de tænker på den tang som ligger og rådner i strandkanten, men det vil jo svare til at tænke på kompostbunken eller skraldespanden hver gang vi snakker om mad”, siger Marianne Aarup. ”Tang har været en vigtig del af vores forfædres kost, og en del af grundlaget for udviklingen af menneskets centralnervesystem, og forskning tyder på at tang er en af de fødevarer, som kan have en gavnlig effekt på vor tids livsstilssygdomme.” 

Arrangementet koster 175 kr. pr. person, og du kan reservere billetter hos Nexø Sushi på tlf. 27 94 67 95.  Læs mere her

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

 1. Posted januar 12, 2010 at 11:15 am | Permalink

  det ser godt ud

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> • Tang – Grøntsager fra havet

  Ole G. Mouritsen
  Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
  ISBN 978-87-17-04055-7 (2009)
  Pris: 299,00 kr, inkl. moms
  304 sider. Halvbind
  Ca. 200 illustrationer og oiginaltegninger

  Køb bogen online hos Arnold Busck