Madfestivalen Copenhagen Cooking serverer festmiddag med tang, 28. august, 2009

For femte gang sliber København bestikket og går til bords, når madfestivalen Copenhagen Cooking afholdes over hele byen. Programmet for festivalen er netop blevet klar, og i år er der 65 events for de madglade. Fra øl og østers over børnevenlige madoplevelser til det ypperste gourmet, byen har at byde på.

Festmiddag med tang

Denne middag afholdes i samarbejde med det Danske Gastronomiske Akademi. 
Se menuen her.
 
Ole G. Mouritsen, professor dr.scient og forfatter til bogen; Tang – grøntsager fra Havet, Det Danske Gastronomiske Akademi og Meyers Madhus sætter fokus på tang. Ved denne festmiddag vil du møde tang og tangprodukter fra Danmark og verden i en perlerække af retter: supper, fisk, skaldyr, sushi, salater, ost, is og chokolade. Måltidet vil indgå i en fortælling om tangens kulturhistorie, dyrkning og høst, gastronomiske anvendelsesmuligheder og ikke mindst tangens fremragende ernæringsprofil.
 
Vi spiser alt muligt fra plante- og dyreriget, men hvad med et andet stort rige: Algerne? Selv om algerne står for langt størstedelen af den organiske produktion på jorden, indgår de næsten ikke i kosten i den vestlige verden. De store havalger, tangen, er derimod en vigtig del af kosten i Østen. Tang var en del af vores forfædres kost, og tang og alger er kilden til mange af de gode næringsstoffer i føde fra havet: mineraler, sporstoffer, proteiner, vitaminer, sunde fibre og flerumættede fedtstoffer. 
 
HVOR: Meyers Madhus, Nørrebrogade 52 C, 2200 København N
HVORNÅR: Fredag den 28. august 2009 fra 18.00-ca.23.00
HVEM: Ole G. Mouritsen & Meyers Madhus
Pris: 795 kr. (inkl. drikkevarer). Billetter købes via Meyers Madhus
Se også AOK: Festmiddag med tang
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> • Tang – Grøntsager fra havet

  Ole G. Mouritsen
  Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
  ISBN 978-87-17-04055-7 (2009)
  Pris: 299,00 kr, inkl. moms
  304 sider. Halvbind
  Ca. 200 illustrationer og oiginaltegninger

  Køb bogen online hos Arnold Busck